Bike Beer fest enduro 2021

To nedeljo je pri nas potekala dirka serije SloEnduro. Zjutraj je dež naredil kar nekaj zmede, a na srečo je še pred začetkom dirke prenehal padati, tako da smo dirko štartali na polno. Kljub temu, da je  bil za nas to domač teren, smo se zaradi dežja morali kar potruditi, da smo bili hitri. Ampak nič nas ni ustavilo in za konec sta Matic in Nejc stopila na stopničke, nekateri pa so na žalost odnesli s poškodbami. Je bila pa tretja hitrostna preizkušnja odpovedana, ker ni bilo rešilca na voljo. Poglejmo si, kaj so po dirki povedali naši tekmovalci:

Matej K. – Priprave za tekmo čez teden so terjale svoj davek, tako da sem bil zmartran še preden smo začeli. Napaka na drugemu brzincu me je postavila nazaj, sicer pa brez padcev. Na žalost tega ne morem reči za vse ostale in upam, da se čimprej pozdravijo in se vrnejo na kolo.

Marko – Odlična tekma z zanimivi pogoji, se mi zdi, da je bila podlaga takšna, da tudi lokalci nismo imeli veliko prednosti zato, ker v takem redko kdo vozi Ahca ( 2 stage). Nasploh super rezultati članov, samo tako naprej.

Matej G. – Hitru zčnu, hitru končal…..tu povej use. Odstop.

Kristjan –  To je bla moja 1 dirka. Zaradi domačega terena sem tekmo začel samozavestno. Z rezultati sem zadovoljen, všeč mi je bilo vzdušje tekmovalcev in osebja. Glede poteka organizacije in organizacije je še rezerve, ampak verjamem da bomo do drugega leta te probleme odpravili in še izboljšali izkušnjo.

Matic – Dirka se mi je zdela superca, vreme se nm je obrnlu na lepu tku da nej blu med samo dirko džja. Tudi rezultati vseh so bli po moji kriterijih dobri, in upam da se bo dalu tku naprej še celo sezono lepu odpeljat.

Gašper – Z dirko sm zelu zadovoljen, ker smo se zabavali in imeli lepu. 2 stage mi je delou mal problemu, kr takega res nism navajen furat, pa še gum nism spraznu in je šlo mal po svoje. Super vzdušje in sam tku naprej.

Samo – Mislil sem, da bodo proge bo obilnem dežju slabše, a so zelo dobro držale, na koncu pa sem imel žal zelo grd padec in si zlomil ključnico. Kljub temu sem se imel zelo dobro in bom imel to dirko v lepem spominu.

Jakob – Vreme se je lih prou normaliziralu, mickenu prevec blatnu ampak še zmeraj za sfurat. Na tretjem stagu pa sunčku in malu msnega blata. Super dirka in družba.

Ian – Blu mi je ušeč, vreme se je nekaku obdržalu. Zvozu sm vse ss manjšimi poškodbami sebe in bajka, ampak še zmirej ful uživou. Mi je pa ful škoda za našega Samota.

Iz Borovcev se je dirke udeležilo 16 tekmovalcev in doseglo naslednje rezultate:

Matic Dovgan – 1. mesto (U19)

Nejc Gombač – 2. mesto (moški 30-34)

Matej Krebelj – 4. mesto (moški 30-34)

Marko Šajn – 6. mesto (moški 30-34)

Miha Dovgan – 5. mesto (moški 19-24)

Kristjan Derenčin – 10. mesto (moški 19-24)

Gašper Fabjančič – 8. mesto (U19)

Samo Slavec – 7. mesto (U17)

Jakob Česnik – 9. mesto (U17)

Ian Čekada – 15. mesto (U17)

Matej Gombač – DNF (moški 30-34)

Rezultate ostalih tekmovalcev najdete tukaj: https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.sloenduro.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F06%2F210606_bikebeer_Results_Overall.pdf%3Ffbclid%3DIwAR2FnBjNdHqiDVXVG9UOFr7hqIcAoWaBiz9-84_yikrA-w5tU7oYUB5Q6R0&h=AT249mOy09K7yTwT213hHU4X5Y732o26ItMa0V-l9Zw9gFpBnrtee5hnVy87OFQoGp00aUhbtYwga05vHsaN4AbcPFZw3mgcE5VRjs7io7yR5gUpRaQzxlza04Snceao_A-QBQ

Hvala tudi avtorjema fotk: Tadej Morano in Hubert Golle.

Naslednja dirka nas čaka 20. junija v Gorjancih.